Utstillingstips Norge rundt

Lee Miller: "Portrait of space", Al Buywayeb, Nr Siwa, Egypt, 1937

02.09 – 17.10, Stenersenmuseet, Oslo: Hedevig Anker-Perspective og Lee Miller and the Surrealist Eye
Hedevig Anker har gjennom hele sitt kunstneriske virke fotografert dørkarmer og dører, veggflater, gulv og trapperom i hus som er fraflyttet, og dermed tilsynelatende tømt for innhold.
Lee Miller-utstillingen består av mer enn 100 fotografier av Miller, og inkluderer også fotografier av Man Ray og Edward Steichen.

04.09 – 30.09, Xhibition shopping senter, Bergen: iPhoneography!
Kanskje Norges første fotoutstilling som i sin helhet består av bilder tatt med iPhoneapplikasjonen Hipstamatic. Utstillingen består av 40 bilder, av Marianne Sleire, Kari Bernardini, Roald Synnevåg og Tom Jarane. Alle fire har tilknytning til Bekkalokket fotoklubb i Bergen og er meritterte fotografer.

12. 09 – 10.10, Oslo museum – Bymuseet: Hvor lenge varer en krig?
Fotograf André Clemetsen har reist til Vietnam og tatt bilder av steder knyttet til krigen og av personer som har opplevd krigen eller dens ettervirkninger. Folklorist Ida Tolgensbakk Vedeld har intervjuet personer som fortsatt bor i Vietnam, og norsk-vietnamesiske båtflyktninger.

09.05 – 10.10, Kistefos-Museet, Jevnaker: Brødrene i skogen
Øyvind Elvsborg viser den dokumentariske utstillingen om Sven og Olaf, to eneggede tvillinger på 72 år. De er født og oppvokst på en liten gård på Ringerike. Hele livet har de levd og jobbet sammen i skogen, men en dag blir Sven veldig syk. Elvsborg er fotograf i Dagens Næringsliv, og  jobber spesielt med tema knyttet til norsk identitet.

22.06 – 31.12,  Tromsø museum – Universitetsmuseet, Tromsø: I fotografiets tid
Læreren Rolf Ärnström fotograferte på 1940-tallet sine elever på en nær og respektfull måte, som gjør hans bilder til en unik dokumentasjon av datidas reindriftssamfunn.   «I fotografiets tid» er en reise både i Sápmi og i fotografiets historie. Ärnström inngår i en lang tradisjon der «det fremmede blikk» utforsker og avbilder en minoritetsbefolkning. I tidsspennet fra 1863 til 2010 ser utstillinga nærmere på forholdet mellom fotografi, kultur, makt og identitet.

17.06 – 30.04. 2011, Hamsungalleriet, Hamarøy: Under åpen himmel 2010
Årets to fotografer, Unni Skoglund og Anne Strand, viser til sammen 41 bilder på svabergene i Hamsun-riket.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: