Utstillingstips Norge rundt

Kåre Kivijärvi: Solon med torsk, utenfor Gjesvær 1965.

15. januar – 1. mai 2011:
Å se med hjertet,
Kjell Brustad,
Norsk Skogmuseum, Elverum.
I utstillingen viser Brustad merkelige skapninger i naturen som han kaller ”Fløner”. De ligner på troll, drager, dyreskikkelser, menneskelignende skapninger eller fantasifigurer. Noen er lette å se, andre tar det lengre tid å oppdage.

1. februar – 15. mai 2011:
Åtte årstider,
Torbjörn Jakobsson,
Perspektivet Museum, Tromsø.
Utstillingen baserer seg på en reportasjeserie i avisa Västerbottens-Kuriren, der Jacobsson sammen med journalist Bertil Wallin fulgte en ung reindriftsfamilie i Västerbotten over et år. En historie om hardt arbeid, sterke fellesskap og tradisjoner, men også om nye utfordringer der klimaforandringer truer livsgrunnlaget.

10. februar – 3. april 2011:
As We Are,
Just Loomis,
Stenersenmuseet, Oslo.
Loomis fotograferer servitører, strippere, modeller, ensomme fremmede, kjærlighetspar, gamle og unge, familie og tilfeldige mennesker han møter. Med undring og sympati forteller bildene hans om livet til menneskene rundt ham. Loomis har fulgt a-ha tett i mange år, og utstillingen inneholder også bilder av a-ha-medlemmene.

12. februar – 20. mars 2011:
Nyere arbeider
Tom Sandberg,
Lillehammer Kunstmuseum.
Sandbergs bilder av instrumentsamlingen Dextra Musica framstår som stilleben i en Edward Weston tradisjon. I tillegg til instrumentbildene vises mer handlingsorienterte arbeider med menneskelig aktivitet. Også disse arbeidene har det underfundige, ettertenksomme over seg, som har vært et varemerke for Sandberg.  I forbindelse med utstillingen utgis det en rikt illustrert bok med essay av Sune Nordgren.

17. februar – 16. april 2011:
Kåre Kivijärvi: Fotografier 1956–1991,
Nasjonalbiblioteket, Oslo.
Nasjonalbiblioteket forvalter et omfattende materiale om og av Kivijärvi, og i utstillingen blir det supplert med verker innlånt fra Henie Onstad Kunstsenter, Nasjonalmuseet og private eiere. Utstillingen gir en unik oversikt over Kivijärvis kunstneriske verk. I forbindelse med utstillingen er det utgitt en bok i samarbeid med Forlaget Press, pluss at det er laget en nettutstilling.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: