Sigurd Fandango er årets festivalutstiller på Fotografiets dag

Sigurd Fandango: Campo, U.S.A., 2008

Fotografiets dag går av stabelen søndag 28. august i Horten, i år med tema dokumentarfotografi.

Preus museum er stolte over å presentere årets festivalutstiller: Fotografen Sigurd Fandango (f. 1986) er ung, men har allerede utrettet mye. Mange vil ha lagt merke til hans klare, fargesterke fotografier fra Afrika. Reportasjeserien Afrikas tiår stod på  trykk i Aftenposten rundt juletider i fjor, og Fandangos fotografier gir oss et alternativt blikk på et kontinent som ellers er kjent for mye smerte og tragedie.

Han står i dialog med en humanistisk fotografitradisjon som ikke har fokus på nød og lidelse, men på menneskehetens positive sider. Han skildrer miljø og ikke nyhetshendelser, og fotografiene hans ligner ikke de øyeblikksbildene vi er vant med i nyhetsbildet.

Fotografiene til Fandango er ikke uten humor. Han er heller ikke redd for å bruke visuelle virkemidler som tradisjonelt hører til en annen sjanger enn 60- og 70-tallets dogmatiske svart/hvitt dokumentarfotografi. Farger og lys kan minne om det vi finner i reklamefoto. Slik fanger bildene vår oppmerksomhet og vi blir åpne for å gå inn i den historien han vil fortelle – om Afrikas voksende middelklasse, gullgravere i Ghana, kinesere som bygger det nye Kina eller frivillige som vokter USAs grense mot Mexico med våpen for å stoppe ulovlige innvandrere.

Årets festivalutstiller er en mangfoldig mann som i tillegg til å holde foredrag om prosjektene sine, også stiller med eget band på Fotografiets festdag – Go Fandango! Som medlemmene selv sier om bandet sitt: Go Fandango spiller deilig pop med bråkete gitar. Litt 60-talls klassisk rock, litt 90-talls indie og en deilig fiolin.

Sigurd Fandango er frilansfotograf og tilknyttet byrået Tinagent. Hans faste oppdragsgivere er D2, Aftensposten og Dagbladets Magasinet. Han har også fotografert for bl.a. =oslo.

Det er ikke bare Fandangos bilder som stilles ut på Fotografiets dag – den store juryerte utendørsutstillingen har et utrolig mangfoldig uttrykk med fotografier fra kunstnere, profesjonelle og amatører. Innsendingsfristen til denne utstillingen er 19. mai, deretter vil en jury bestående av representanter fra Preus museum og de ulike fotograforganisasjonene velge ut hvem som skal få stille ut den 28. august i år. I tillegg vil Fotografiets dag som alltid inneholde spennende foredrag, omvisninger, arrangementer og aktiviteter for alle som er litt og mye opptatt av fotografi.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: