Digital inngang til fotohistorie?

For noen kan digitalisering av farfars gamle album, eller lysbildene på loftet være inngangsporten til en gryende interesse for fotohistorie i sin alminnelighet. Vi som er interessert i fotohistorie vet at det er en spesiell opplevelse å kunne studere det lille 5×5 cm bildet fra albumet på en 27 tommers skjerm. I bokstavelig forstand kommer man nærmere og mer innpå detaljene – ofte til sin egen fortid.

I en artikkel på Norges største fotonettsted www.foto.no finner vi nå en enkel og overordnet innføring i digitalisering av samlinger, med hovedfokus på at dette er lett å få til og rimelig – og at man med digitale bildefiler kan dele bilder på en enkel måte med familie og slekt – men også for eksempel med sitt lokale museum. Målgruppen for nettstedet er hele spekteret av fotoamatører og til dels profesjonelle fotografer.

Her er lenke rett til artikkelen.

Bildetekst: Skiløpertog Bjørnfjell stasjon på Ofotbanen i 1985. Her er høy rød-anorakk-faktor. Dette 35-mm-diaset er digitalisert i en Epson 4870 planskanner med diastopp. Foto: (c) Harald Harnang

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: